Aan het laden...
Header image with transparent blue shape and a woman looking at a computer screen with lines of code

Payments Outsourcing voor banken

Waarom banken moeten nadenken over payments outsourcing

De introductie van Instant Payments in Europa en de lancering van Open Banking / PSD2 hebben grote impact gehad op de financiële sector. Dit zijn nog maar twee in een reeks belangrijke veranderingen waarmee banken de komende tijd te maken krijgen. Zoals de aankomende inter-FI ISO 20022 migratie en Request to Pay. Daarnaast moeten banken innovatieve diensten ontwikkelen bovenop Instant Payments terwijl, vanwege datzelfde Instant Payments, de overboekingsvolumes dalen. Tegelijkertijd verwachten klanten meer en snellere service van hogere kwaliteit. Vooral voor kleine en middelgrote banken zijn dit grote uitdagingen.

Outsourcing: de voors en tegens

Veel banken overwegen om hun payments back-office uit te besteden en een groot aantal heeft al besloten om deze stap te zetten.

Outsourcing biedt banken enorme voordelen. Het maakt interne capaciteit vrij. Hierdoor kunnen banken zich weer concentreren op het concurrerend blijven en hoeven ze zich niet bezig te houden met compliance en andere niet-onderscheidende activiteiten. Daarnaast biedt outsourcing ook een betere toegang tot innovatie. Hoe zit het met eventuele nadelen? Outsourcing biedt efficiency en operational excellence. Maar ook standaardisatie en gedeelde service vaak in de vorm van multi-tenancy. Dit kan de capaciteit om op maat gemaakte services aan klanten aan te bieden verminderen.

Ook kan het moeilijk zijn om de uitbestede service efficiënt te integreren in het bestaande applicatielandschap. Als integratie verkeerd wordt gedaan, verhoogt standaardisatie juist de integratie-inspanningen van de bank en kan dit het concurrentievermogen belemmeren. Dit vermindert de voordelen van outsourcing aanzienlijk.

Met de juiste aanpak is het mogelijk om schaalvoordelen te behalen met behoud van flexibiliteit. Dit is het principe achter de VISMA Connect Payments Outsourcing Service.

De Payments Outsourcing Services van Visma Connect: meer flexibiliteit en schaalvoordelen:

 • Gebaseerd op het bewezen IBM Critical Payments Processing and Integration Platform, dat door meer dan 50 banken wordt gebruikt om flexibiliteit te krijgen met high-end en realtime, 24/7, prestaties en stabiliteit;
 • Directe SEPA-betalingen, overschrijving en automatische incasso, met de mogelijkheid om internationale betalingen te ondersteunen;
 • Gehost in Nederland;
 • Implementatie op basis van een transformationeel beeld;
 • Agile ontwikkelingsproces voor klantaanpassingen.

 

Voor wie is het?

 • Banken die de flexibiliteit willen vergroten en compliance kosten willen verminderen

 

Wat zijn de voordelen?

 • Minder tijd kwijt aan de dagelijkse gang van zaken en compliance
 • Meer tijd voor innovatie
 • Lagere kosten
 • Meer agility
 • 24/7 beschikbaar
 • Meer waarde onder één dak, combineer het met onze Anti-Financial Crime SaaS-services en Market Infrastructure Gateway voor extra voordelen.

 

Waarom Visma Connect?

VISMA Connect heeft meer dan 14 jaar ervaring in het leveren van kritieke SaaS-services voor gekwalificeerd berichtenverkeer. De VISMA-groep is de Europese leider in SaaS-diensten en heeft de afgelopen 24 jaar een solide en voortdurende groei  laten zien

Neem contact op

Want: 

 • Er bestaat niet zoiets als een standaard betalingsproces voor banken
 • Uitbesteding met alleen oog voor functionaliteit is niet voldoende, de onderliggende technologie en architectuur van het platform zijn cruciaal om toekomstbestendig te zijn.

Neem contact op hieronder of bel en vraag naar Paul van der Valk.

New call-to-action
 
088-1161800