Aan het laden...

Snelle en veilige gegevensuitwisseling voor het digitale tijdperk

Bedrijven en overheidsinstellingen versturen dagelijks grote hoeveelheden gegevens. Het is van cruciaal belang om de integriteit van die gegevensoverdracht te waarborgen. Als patiënt wilt u niet dat uw medisch dossier in de verkeerde handen valt, als bedrijf wilt u niet dat uw belastingaangiften kwijtraken, en als douane-instantie wilt u dat aangiften beveiligd zijn. In het verleden werd bijvoorbeeld gebruikgemaakt van aangetekende post om te garanderen dat een dergelijke gegevensoverdracht veilig was. Tegenwoordig wordt veelal gebruikgemaakt van digitale systemen als e-mail om gegevens sneller te kunnen versturen. Qualified Messaging combineert de snelheid van e-mail met de veiligheid van aangetekende post.

Qualified Messaging, dat gebruikt wordt voor systemen als het Single Window voor Maritiem en Lucht en Standard Business Reporting, is een veilig en betrouwbaar middel om gegevens uit te wisselen tussen partijen, iets wat onmisbaar is in ons digitale tijdperk.

New call-to-action
Four people sitting behind a long desk. Two of them talking two of them trying to work.

Voor wie is het?

  • Overheidsinstanties als de belastingdienst en douanekantoren;
  • Zorgverleners die patiëntgegevens veilig willen uitwisselen;
  • Bedrijven die contracten op afstand willen ondertekenen en versturen;
  • Logistieke en transportbedrijven die vertrouwelijke gegevens willen versturen en ontvangen, zoals vrachtbrieven.

Qualified Messaging Service van Visma Connect

Onze Qualified Messaging Service bestaat uit verschillende bouwstenen die kunnen worden toegesneden op uw specifieke bedrijfsprocessen.

Een audittrail geeft informatie over de status van het bericht en wanneer het is afgeleverd.
Ingebouwde veiligheid. Alle berichten worden versleuteld. Er worden alleen metadata opgeslagen. Het bericht zelf wordt alleen tijdens de overdracht opgeslagen.
Onze authenticatie- en identificatiedienst garandeert dat alleen geautoriseerde gebruikers toegang hebben tot het systeem. De authenticatieprocedure voldoet aan de EU-verordening eIDAS, waarin regels zijn vastgelegd voor elektronische identificatie. Afhankelijk van het gebruik wordt er tevens om identiteitscertificaten gevraagd die door de overheid worden uitgegeven.
Berichten worden gevalideerd aan de hand van geldende standaarden om ervoor te zorgen dat de gegevens die worden overgedragen gestructureerd zijn volgens het benodigde format.

Voordelen

  • Profiteer van snelheid, betrouwbaarheid en veiligheid voor elke vertrouwelijke gegevensoverdracht.
  • Blijf op de hoogte! Met onze service kunt u de status van uw bericht op elk moment van de dag volgen.
  • Onze servicedesk kan elk bericht terugvinden te midden van de miljoenen andere berichten. 

Waarom Visma Connect?

Wij verkopen niet zomaar software of consultancy-uren. We nemen ook deel aan het governance-proces, waarbij we verschillende belanghebbenden in de berichtenketen samenbrengen. Wij zijn een allround tussenpersoon voor veilige gegevensuitwisseling. Wanneer u met ons samenwerkt, zorgen wij ervoor dat alle relevante belanghebbenden op strategisch, tactisch en operationeel niveau inspraak hebben.

De hoeveelheid berichten die wij afhandelen is ook uniek. Wij verwerken meer dan 200 miljoen berichten voor het meldingssysteem Single Window voor maritiem en lucht. Sinds 2010 leveren we ook Standard Business Reporting-diensten aan de Nederlandse overheid. Alleen al in 2018 verwerkte het elektronische postkantoor van de Nederlandse overheid 760.000 jaarlijkse fiscale rapporten van bedrijven aan de overheid en 39 miljoen berichten aan jaarlijkse belastingaangiften en -teruggaven.

Neem contact op

Visma Connect is de hoofdleverancier van hulpmiddelen, taxonomieën en expertise op het gebied van uitwisseling van informatie en gegevens. Ontdek vandaag nog hoe u de overdracht van uw gegevens kunt beveiligen, zonder in te leveren op snelheid en betrouwbaarheid. Gebruik de knop hieronder of bel en vraag naar Elsbeth Bodde.

New call-to-action
 
088-1161800