Aan het laden...

Afsprakenstelsels: het beheer en onderhoud van data deel initiatieven

De wereld draait op data. Maar soms zijn data pas echt waardevol als ze worden gedeeld.  Afsprakenstelsels maken het efficient, veilig en vertrouwd delen van data tussen en met verschillende partijen mogelijk. Afsprakenstelsels helpen organisaties om vertrouwen in elkaar op te bouwen en de vereiste technische integraties te harmoniseren. Als meerdere partijen data willen delen kunnen ze allemaal onderling afspraken maken en overeenkomsten opstellen. Beter is het om toe te treden tot een afsprakenstelsel en zo data te delen. Partijen die dat willen kunnen op ons rekenen om de gemeenschappelijke overeenkomst op te stellen en de nodige specificaties te ontwikkelen.

Hoe wordt dit geleverd?

Onze Afsprakenstelsel Services omvatten:

  • Het ontwerpen van bedrijfsprocessen op grote schaal en tussen de partijen;
  • Het ontwerpen van de governance structuur en het adviseren op strategisch, tactisch en operationeel niveau;
  • Het beheer van en voor de belanghebbenden;
  • Advies over de juridische status en de inhoud van de overeenkomst;
  • Technische integratieprojecten voor de verschillende partijen;
  • Het ontwerpen en onderhouden van de semantiek voor informatie-uitwisseling (taxonomieën).

Voordelen

Onze Afspraken Stelsels Services nemen de beheers en onderhoudslast weg bij organisaties die op een veilige en betrouwbare manier data willen delen. Deze bedrijven kunnen zich richten op het genereren van waarde uit data en hoeven zich niet meer bezig te houden met een zeer gespecialiseerde service die aanzienlijke interne middelen zou vergen. Onze service centraliseert ook overeenkomsten en specificaties, waardoor onderhoud en beheer eenvoudiger worden.

Andere voordelen:

  • Duidelijk omschreven verantwoordelijkheden en autorisaties;
  • Betere datakwaliteit;
  • Duidelijk gedefinieerde processen die de voorspelbaarheid verbeteren;
  • Minder gedoe vergeleken met het ondertekenen van bilaterale overeenkomsten met elke partij.

Waarom Visma Connect?

Visma Connect is de marktleider in veilige en betrouwbare informatie-uitwisseling. Afsprakenstelsel voor het delen van data, zoals iSHARE, vertrouwen erop dat we het juiste raamwerk voor overeenkomsten opzetten en onderhouden. Visma Connect stond ook aan de wieg van het ontwerp en de implementatie van het Nederlandse Standard Business Reporting-programma, dat twee Europese Best Practice-prijzen heeft gewonnen.

Neem contact op

Werk met ons samen om een veilige gegevensuitwisseling tot stand te brengen. Neem contact op hieronder of bel en vraag naar Elsbeth Bodde.

New call-to-action
 
088-1161800