Aan het laden...

Visma Addo: stroomlijn compliance met automatische KYC Flows

Goed werkende identificatie en verificatie van nieuwe en bestaande klanten, KYC,  is van fundamenteel belang om bedrijven te beschermen tegen criminele activiteiten. Dit is vooral het geval in de financiële sector. Banken krijgen te maken met forse boetes als de customer due diligence tekort schiet. Financiële criminaliteit heeft serieuze consequenties voor individuele burgers en bedrijven, en het niet voorkomen ervan eist een enorme tol van de reputatie van een bank. Maar het zijn niet alleen banken die zich zorgen moeten maken over compliance. Verzekeringsmaatschappijen, internationale bedrijven en overheidsinstellingen moeten in veel situaties ook passende Know Your Customer controles toepassen.  De vraag is: hoe kunnen ze dat efficiënt en met zo min mogelijk moeite voor alle betrokken partijen doen?

Visma Addo

Visma Addo, onze oplossing voor digitale handtekeningen, is uitgerust met een module waarmee u een KYC-vragenlijst kan ontwikkelen om compliance controles uit te voeren voordat u een nieuwe overeenkomst aangaat. De vragenlijst kan naar uw wensen worden aangepast en is dynamisch. U kunt verschillende vragen stellen, afhankelijk van de gegeven antwoorden. Zodra uw vragenlijst voltooid is, kunt u deze naar de persoon of rechtspersoon sturen waarvan u de informatie moet vastleggen. De vragenlijst wordt gehost op een veilige en responsieve website, zodat de ontvanger deze vanaf ieder apparaat kan invullen. Ontvangers kunnen ook een foto van hun identiteitsbewijs maken en rechtstreeks naar de oplossing uploaden. Wanneer de informatie is opgehaald, krijgt u een melding. Als alles klopt, kunt u ook een overeenkomst met Visma Addo genereren en naar de ondertekenaars sturen. De ondertekenaars worden automatisch op de hoogte gebracht en voor iedere ondertekenaar wordt een KYC stroom geactiveerd. Het ondertekeningsproces zelf is ook geoptimaliseerd voor alle apparaten.

Hoe werkt het?

We werken samen met uw juridische afdeling om te bepalen welk type informatie u moet verzamelen voordat een overeenkomst wordt ondertekend. Deze informatie kan variëren afhankelijk van de vereisten van uw organisatie of (lokale) compliance regels en of wetgeving.

Voor wie is het?

  • Banken, verzekeringsmaatschappijen en andere financiële instellingen die compliance willen stroomlijnen en gebruik willen maken van gekwalificeerde digitale handtekeningen,
  • Bedrijven die een betrouwbare en veilige KYC en digitale handtekening oplossing willen,
  • Overheidsinstanties,
  • Zorginstellingen.

Voordelen

  • Een efficiënter compliance proces
  • Minder tijd en moeite voor u en uw klanten
  • Visma Addo digitale handtekeningen zijn veilig en rechtsgeldig in de hele Europese Unie

Waarom Visma Connect?

Visma Connect is marktleider in veilige en betrouwbare informatie-uitwisseling. We hebben jarenlange ervaring in de publieke sector. We zijn al lang een vertrouwde aanbieder voor grote bedrijven en overheden en hebben unieke kennis van specifieke wet- en regelgeving en informatiebeveiliging.

Neem contact op

Ga met ons in zee en maak deel uit van een nieuw tijdperk in gegevensuitwisseling. Gebruik de knop hieronder of bel en vraag naar Gilbert Haverkamp.

New call-to-action
 
088-1161800