Aan het laden...

Interfacing Services

Een toegankelijk pad naar SBR

Standard Business Reporting wordt meestal geïmplementeerd met behulp van een system-to-system interface. Elk XBRL-instance wordt van het ene systeem naar het andere verzonden, zonder menselijke tussenkomst. Sommige organisaties beschikken echter niet over de benodigde systemen om van deze optie gebruik te maken. Met onze Interfacing Services bieden wij ook deze organisaties de kans om ook te profiteren van de mogelijkheden van SBR.

Hoe wordt dit geleverd?

Wij maken invoerformulieren op basis van een taxonomie. Alle velden en bedrijfsregels worden vertaald in een webformulier dat kan worden gebruikt om het XBRL-exemplaar te maken en versturen. De Nederlandse Kamer van Koophandel heeft bijvoorbeeld op zijn website een formulier staan voor kleine bedrijven die niet over de software beschikken om de door hen gemaakte rapporten meteen in te dienen. Dit formulier is ontwikkeld en wordt bijgehouden door Visma Connect.

Het formulier kan op zichzelf worden geleverd of als onderdeel van ons SBR-pakket.

Voor wie is het?

  • Overheidsinstellingen die bezig zijn om SBR te implementeren.
  • Financiële instellingen zoals banken, verzekeraars en financieringsmaatschappijen.
  • Intermediairs, zoals accountants en fiscalisten die namens klanten rapportages verzenden naar overheidsinstanties.
  • Bedrijven die rapportages verzenden naar toezichthouders en naar elkaar.

 

Voordelen

Ook bedrijven zonder system-tot-system connectiviteit kunnen gebruik maken van SBR.
Maakt het gemakkelijker voor overheidsinstanties om Standard Business Reporting verplicht te maken, aangezien er geen extra kosten voor connectiviteit en interface vereisten voor gebruikers aan verbonden zijn.

Neem contact op

In een wereld die op data draait, is betrouwbare en gestructureerde informatie van cruciaal belang. Visma Connect is de belangrijkste leverancier van tools, taxonomieën en expertise voor informatie- en data-uitwisseling. Ontdek hoe u beter en sneller inzicht krijgt in uw data. Gebruik de knop hieronder of bel en vraag naar René van der Meij.

New call-to-action
 
088-1161800