Aan het laden...

Het eerste cloud native platform ter wereld voor duurzaamheidsrapportages op basis van een GRI-taxonomie

Stel je voor: 2031. De wereld heeft de doelstellingen voor duurzame ontwikkeling bereikt en alle landen kunnen voorzien in basisbehoeften als voedsel, water, schone energie, gezondheid en welzijn voor hun bevolking. De gevolgen van de klimaatverandering zijn teruggedrongen. Het leven op het land en het water begint zich weer te herstellen en mensen en bedrijven kunnen duurzaam floreren. Dit is de wereld waarin we willen leven en om die te bereiken, moeten we ons inzetten voor deze doelen en de vooruitgang van onze inzet meten.

Dankzij de veranderende publieke opinie en de opmars van bewust beleggen, staan bedrijven steeds meer onder druk om duurzaamheidsrapportages te verbeteren.

Ga de duurzame uitdaging aan en rapporteer met Sustynex

Bedrijven spelen een belangrijke rol in de aanpak van de klimaatverandering en sociale ongelijkheid. Maar de manier waarop ze nu rapporteren over duurzaamheid en maatschappelijke verantwoordelijkheid is nog verre van perfect. Het opstellen van duurzaamheidsverslagen is zeer tijdrovend en arbeidsintensief.

Daarnaast is het moeilijk om duurzaamheidsverslagen te auditen. De meeste bedrijven volgen geen enkele standaard voor niet-financiële verslaglegging. Om organisaties te helpen om deze uitdaging aan te gaan en stewards van duurzaamheid te worden, is er nu Visma Sustynex. Het eerste cloud native platform voor duurzaamheidsrapportages. Visma Sustynex maakt gebruik van een GRI-taxonomie om hoge nauwkeurigheid en consistentie van de gegevens te garanderen.

Van de grootste 250 bedrijven ter wereld rapporteert 92% over hun duurzaamheidsprestatie. 74% daarvan gebruikt hiervoor de GRI-standaarden.

De GRI-taxonomie van Visma Sustynex stelt organisaties in staat om rapporten te maken met 2.400 verschillende elementen in 4 hoofdcategorieën. Een taxonomie is te vergelijken met een woordenboek dat gegevensconcepten (definities) en hun verhoudingen regelt. Enkele van deze concepten zijn: universal standards on companies’ management approach and general disclosures, supplier environmental assessments, environmental compliance, impact on biodiversity, water and effluents, occupational health and safety, human rights en non-discrimination in hiring practices.

Hoe werkt het?

Vier Componenten

Visma sustynex bestaat uit vier componenten:

 1. Een op de GRI standaarden gebaseerde taxonomie waartegen de informatie in het rapport wordt gevalideerd
 2. Een API connector waarmee data uit bijvoorbeeld ERP, HR en financiële systemen worden geïmporteerd
 3. Een opstelportaal om een rapportage op te stellen, aan te passen of toe te voegen
 4. Een ontvangstportaal, waarmee duurzaamheidsrapporten ontvangen, getraceerd en gebenchmarkt kunnen worden door stakeholders, zoals de overheid, investeerders en supply chain partners

De output van het platform is een gestandaardiseerd rapport. Aangezien de rapporten consistent en gevalideerd zijn, kunnen ze vervolgens periodiek worden gebruikt voor vergelijkingsdoeleinden en benchmarking.

Voor wie is het bestemd?

Rapporterende partijen, zoals:

 1. Bedrijven en organisaties die hun duurzaamheidsinspanningen willen delen of duurzaamheidsverslagen willen indienen bij instanties of partners
 2. Bedrijven en organisaties die gegevens nodig hebben om hun duurzaamheidsbeleid te verbeteren
 3. Organisaties die duurzaamheidsrapportages van lokale of regionale vestigingen willen samenvoegen of consolideren

Ontvangende partijen, zoals:

 1. Institutionele beleggers, private equity bedrijven, banken en kapitaalverstrekkers die duurzaamheidsverslagen willen ontvangen
 2. Overheden en toezichthouders
 3. Brancheorganisaties
 4. Bedrijven die duurzaamheidsinformatie willen opvragen bij hun leveranciers of partners

Voordelen voor rapporterende partijen

 • Bespaar tijd en kosten bij het maken van een duurzaamheidsverslag: importeer de gegevens uit de bronsystemen rechtstreeks in het rapport
 • Hogere rapportage kwaliteit dankzij de onderliggende taxonomie, die gebaseerd is op een internationaal erkende standaard
 • Real time informatie om uw duurzaamheidsbeleid te verbeteren
 • Kijk wat er is veranderd dankzij de eenvoudige toegang tot eerdere rapportages
 • Trek investeerders aan en maak een goede indruk met gekwalificeerde duurzaamheidsrapportages
 • Stuur tijdig beslissingen en maak van duurzaamheidsrapportages een operationele 'best practice'

Voordelen voor vragende partijen

 • Eenvoudig volgen en benchmarken van gegevens van meerdere rapporterende partijen
 • Krijg gekwalificeerde en accurate gegevens die gebaseerd zijn op een internationale standaard
 • Besteed minder tijd en moeite aan het verzamelen van rapporten
 • Minder moeite om gegevens te consolideren in één rapport dankzij standaardisatie
 • Krijg opgevraagde rapporten eerder binnen

Waarom Visma Connect?

Visma Connect is dé specialist in gekwalificeerde informatie-uitwisseling. Wij zijn het team achter de Nederlandse taxonomie voor financiële verslaglegging, die elke rechtspersoon in Nederland gebruikt om zijn of haar jaarrekening bij de Kamer van Koophandel te deponeren zoals de wet dat voorschrijft. Visma Sustynex is de volgende stap in gekwalificeerde informatie-uitwisseling. Nu passen wij onze kennis van Standard Business Reporting toe op het gebied van duurzaamheidsrapportages. Bedrijven en organisaties kunnen met Sustynex makkelijk gevalideerde, consistente en betrouwbare duurzaamheidrapportages opstellen.

Vragen over Sustynex?

Loop voorop in een veranderende wereld en wordt vandaag nog een steward van duurzaamheid! Plan een afspraak in op om te ontdekken hoe Visma Sustynex uw organisatie kan helpen. Bel ons of gebruik de knop hieronder.

New call-to-action
 
088-1161800