Aan het laden...

Duurzaamheidsinitiatieven bij Visma Connect

Onlangs hebben wij bekendgemaakt dat we met succes de MVO Prestatieladder-audit hebben doorlopen na deze MVO-certificering in 2017 te hebben behaald. In dit artikel gaan we wat dieper in op onze duurzaamheidsinitiatieven om een beter beeld te geven van onze activiteiten op dit gebied. We hopen dat zij u zullen inspireren tot ideeën voor uw eigen organisatie!

MVO begint op kantoor

Bij Visma Connect begint MVO met verantwoordelijke inkoop. Onze formele duurzaamheidsambitie is alleen haalbaar als we alleen kopen wat we écht nodig hebben. Maar net als bij elk ander bedrijf moeten er soms dingen worden vervangen. Hoe verduurzamen we onze kantoorartikelen en -meubels? Onze facilitaire afdeling en het MVO-team bogen zich over die vraag. Het idee ontstond om alleen tweedehands meubilair te kopen. Dat leverde een interessante uitdaging op. Uiteraard moesten de meubels wel van hoge kwaliteit zijn. Na enig onderzoek bleek dit goed haalbaar te zijn. Veel van onze bureaus en apparatuur in onze vergaderzalen zijn tweedehands.
Verder hebben we ons geconcentreerd op monitors, aangezien die veel energie verbruiken. Sinds 2019 kopen we monitors met de beste energiecertificering die het langst meegaan. Wanneer ze defect raken, zorgen wij ervoor dat ze correct worden gerecycled. Werknemers kunnen ook een monitor voor thuis krijgen, wat bijzonder goed van pas komt gezien de beperkingen vanwege het coronavirus.

Services voor verbeterde duurzaamheidsrapportage

Visma Connect is ’s werelds meest prominente leverancier van taxonomieën en rapportageportals en toonaangevend op het gebied van ontwerp en implementatie van Standard Business Reporting. Tegenwoordig passen we deze kennis ook toe op het gebied van duurzaamheidsrapportage.
In tegenstelling tot financiële informatie worden gegevens voor duurzaamheidsrapportage vaak niet systematisch opgeslagen en georganiseerd. Ook relatief kleine bedrijven doen er soms weken over om een duurzaamheidsrapport op te stellen. Door het gebrek aan standaardisering en het gebruik van onduidelijke definities is het erg lastig om de voortgang die bedrijven boeken te benchmarken en te kwantificeren. Om die uitdaging het hoofd te bieden heeft Visma Connect ’s werelds eerste modulaire platform gecreëerd voor het op uniforme en gestandaardiseerde wijze voorbereiden, indienen, verwerken en benchmarken van duurzaamheidsrapporten, gebaseerd op het GRI-kader en de Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de VN.

Doneren van elektronica

We geven niet alleen graag meubilair van anderen een tweede leven, maar doneren daarnaast apparatuur die wij niet langer gebruiken. Maar computers doneren om die te laten demonteren voor onderdelen leek ons niet genoeg. Daarom hebben we Ecoware gekozen als partner. Deze organisatie, die op fietsafstand van ons kantoor is gevestigd in Zoetermeer, biedt onderwijs en vaardigheidstrainingen aan aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Sinds 2014 doneren wij computers en monitors die wij niet meer gebruiken aan Ecoware om te gebruiken bij hun trainingen. Ecoware leert kandidaten om apparatuur te repareren en begeleidt hen bij het ontwikkelen van technische vaardigheden. Als de computers zijn gerepareerd worden deze gedoneerd of voor een zeer laag bedrag verkocht aan families in nood. De kandidaten van Ecoware gebruiken onze computers ook om te solliciteren. Als een computer niet kan worden gerepareerd, zorgen wij ervoor dat deze correct wordt gerecycled.

Binnenkort meer nieuws over duurzaamheid en de circulaire economie!

Neem contact op

Neem contact op met Marjolein Kok om meer te weten te komen over de mogelijkheden van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen via onderstaande knop.

New call-to-action
 
088-1161800