Aan het laden...

EBPI wint opdracht voor digitale ZoetermeerPas

EBPI heeft samen met pasleverancier IDCARDplaza de aanbesteding van de gemeente Zoetermeer gewonnen om de digitale stadpas te ontwikkelen. Voor deze ZoetermeerPas maakt EBPI gebruik van blockchain technologie. Ook komt er een app, die het gebruik van de digitale pas nog makkelijker zal maken. Het ondertekenen van de samenwerkingsovereenkomst is de eerste stap in de overgang van papieren cheques naar digitaal tegoed op de ZoetermeerPas.

Wethouder Taco Kuiper (Sociale Zaken) startte gisteren samen met beide directeuren van de samenwerkingspartners officieel de samenwerking. Kuiper is positief over de voortgang van het project. 'Digitalisering van de ZoetermeerPas betekent veel meer gebruiksgemak voor de ZoetermeerPashouders'.

Coen Egberink (directeur EBPI) en Peter van Es (directeur IDCARDplaza) zijn blij dat de keuze op hen is gevallen. 'EBPI is een ICT-dienstverlener met veel ervaring in het realiseren van dit soort projecten, die gaan om betrouwbare, veilige en snelle elektronische informatie-uitwisseling. De gemeente Zoetermeer is een van de voorlopers in het gebruik van een blockchain oplossing voor een stadspas. Wij zien er erg naar uit om dit mooie project met IDCARDplaza en de gemeente Zoetermeer te realiseren', aldus Egberink.

De ZoetermeerPas is er voor inwoners van Zoetermeer met een laag inkomen. Pashouders krijgen korting op leuke, sportieve, leerzame en culturele activiteiten.

Geef een reactie