Aan het laden...
FICO en Visma Connect

FICO en Visma Connect samen financiële criminaliteit te lijf op West-Europese markt

“Toezichthouders willen dat financiële dienstverleners nog meer doen om financiële criminaliteit en terrorismefinanciering te voorkomen"

Den Haag, 24-09-2019 - Visma Connect, de toonaangevende Nederlandse aanbieder van critical payment-diensten, en FICO zijn een samenwerkingsverband aangegaan om samen FICO’s best-in-class Anti-Financial Crime Solutions voor Know Your Customer (KYC), anti-money laundering (AML), en real-time sanctions screening aan banken, fintechs en PSD2 en betalings dienstverleners aan te bieden.

In dit nieuwe samenwerkingsverband zal Visma Connect haar klanten de FICO® Siron™ Anti-Financial Crime software als een SaaS-oplossing aanbieden, en de IT- en platformintegratie verzorgen. FICO’s Anti-Financial Crime Solutions zullen worden aangeboden als integraal onderdeel van de SaaS-portefeuille van Visma Connect' Critical Payments.

De samenwerking tussen beide bedrijven zal heel West-Europa beslaan, waarbij de focus in eerste instantie op Nederland en de Scandinavische landen zal liggen.

 

Coen Egberink, Managing Director Visma Connect &
Juergen Krieg, Head of Global Compliance Sales FICO

"Financiële dienstverleners krijgen te maken met steeds strengere wet- en regelgeving terwijl ze nu al meer dan 4% van hun totale inkomsten kwijt zijn aan compliance", aldus Jürgen Krieg, senior director for sales bij FICO. “Toezichthouders willen dat financiële dienstverleners nog meer doen om financiële criminaliteit en terrorismefinanciering te voorkomen, en ook de nieuwe fintechs en PSD2 dienstverleners worden er steeds meer toe aangezet om hun processen beter te bewaken. Daarnaast is met de komst van SEPA Instant Payments de huidige op batches gebaseerde sanction screening niet langer toereikend en moet er een upgrade plaatsvinden naar real-time screening, zeven dagen per week, vierentwintig uur per dag. Dankzij onze samenwerking met Visma Connect kunnen we allerlei soorten payment providers helpen om met minder inspanningen en kosten aan deze eisen te voldoen.”

 

Marnix Harbers, Tribe Lead Payments bij Visma Connect: “De sector krijgt te maken met steeds strengere wettelijke eisen. Onze betaaldiensten en de FICO Anti-Financial Crime-diensten voldoen altijd aan die eisen, maar vereisen geen grote voorafgaande investeringen. Wij zorgen voor de integratie, het gebruik, en het onderhoud van de laatste softwaretechnologie en infrastructuur. Onze klanten kunnen zich zo op hun klanten en -belangrijker nog - op innovatie richten.”

Met meer dan 1.200 implementaties in meer dan 90 landen is FICO® Siron™ Anti-Financial Crime Solutions is de meest gebruikte KYC, AML, en Embargo software ter wereld.

Over FICO

(NYSE: FICO) zorgt voor besluitvorming die mensen en bedrijven wereldwijd laat floreren. Het bedrijf, dat in 1956 werd opgericht en gevestigd is in Silicon Valley, is een pionier in het verbeteren van operationele besluitvorming door gebruik te maken van voorspellende analyses en data science. FICO heeft meer dan 195 Amerikaanse en buitenlandse patenten op technologieën die winstgevendheid, klanttevredenheid, en de groei van bedrijven in de financiële dienstverlening, telecommunicatie, gezondheidszorg, detailhandel, en vele andere sectoren vergroten. FICO voorziet wereldwijd financiële instellingen van toonaangevende oplossingen om het witwassen van geld te ontdekken, de financiering van terrorisme te voorkomen, en klantenonderzoek te doen -- waarbij gebruik gemaakt wordt van dynamische profilering van klanten en het vinden van verborgen verbanden door de analyse van visuele verbanden.

Kijk voor meer informatie op http://www.fico.com.

Neem contact op

Wendbaarheid en productinnovatie zijn de toekomst van de sector. Kies nu voor een partner met een trackrecord als het gaat om betrouwbaarheid en payments processing. Bel  088-1161800 en vraag naar Steven Schouten of Marnix Harbers of stuur een e-mail.

Need help connecting to the banks?