Aan het laden...

Over Visma Connect

Visma Connect werd in 2006, als EBPI, opgericht aan een keukentafel in Gouda. Een klein, maar bevlogen team van programmeurs en IT specialisten is op zoek naar nieuwe manieren om belangrijke informatie veilig te delen.

Overheden, bedrijven, financiële instellingen en hun klanten of het nou bedrijven of burgers zijn, delen grote hoeveelheden informatie met elkaar. Betalingen, belastingaangiften, officiële berichten, douane documenten. Ze hebben allemaal met elkaar gemeen dat de informatie die er in staat moet kloppen, dat ze bij de juiste persoon terecht moeten komen en dat niemand anders ze mag zien.

Visma Connect is sinds de start in 2006 betrokken bij de belangrijkste projecten op het gebied van veilige en betrouwbare informatie uitwisseling zoals de berichtenbox van de overheid en het single maritime window. Visma Connect bouwt ook portals voor bedrijfsrapportages en is inmiddels een grote speler op het gebied van betalingsverkeer. 

In 2019 werd EBPI onderdeel van de Visma Groep en heet nu Visma Connect. De missie van Visma Connect is onveranderd en belangrijker dan ooit want digitalisering van bedrijfsprocessen en informatie groeit onstuitbaar en veel instellingen communiceren alleen nog maar digitaal. 

Geavanceerde Technologie

Bij Visma Connect werken inmiddels 170 hoog opgeleide software ontwikkelaars, testers, architecten.

De combinatie van diepe technische kennis en drang tot innoveren zorgt ervoor dat we continu verbeteren. We kiezen in elke fase van de Software Delivery Lifecycle voor werkwijzen en tools die ons werk makkelijker en beter maken. We werken met diverse JVM talen, zoals Java en Scala, en met proprietary en open-source stacks. Op het gebied van platformen werken we zowel met vertrouwde producten als DB2 als met nieuwe componenten als Vert.x en OpenShift.

Visma

Visma Connect is onderdeel van Visma Groep. Visma Groep is een van oorsprong Noors bedrijf dat in 1996 opgericht is en uitgegroeid is tot de Europese leider op het gebied van SaaS-dienstverlening voor onder andere eAccounting & Billing, Bank-Connectivity, Order-to-Cash, Payroll, ERP, eGovernment en Payments Processing. Visma groep is tegenwoordig aanwezig in 16 Europese landen, heeft meer dan 800.000 klanten, 8500 werknemers en een omzet van meer dan 1 miljard Euro (2018). In Nederland is Visma Groep actief onder de volgende labels: RAET, Idella, Roxit, Pink Web applications, Pro-active software en Visma Connect.

Meer informatie over de Visma Groep: www.visma.nl

Nederland ICT /NL Digital

Visma Connect is sinds 1 juni 2014 lid van Nederland ICT; de branchevereniging van ruim 600 ICT-bedrijven in Nederland. Tachtig procent daarvan behoort tot het midden- en kleinbedrijf, maar ook de grootste ICT-bedrijven van Nederland zijn lid. Nederland ICT vertegenwoordigt een sector met een omzet van dertig miljard en meer dan 250.000 medewerkers en draagt bij aan 70% van alle innovaties. Het is daarmee dé belangenbehartiger van de IT-, Telecom-, Internet- en Officesector.

Kijk voor meer informatie op www.nederlandict.nl

Facts and figures

Bij Visma Connect werken inmiddels 170 hoog opgeleide software ontwikkelaars, testers, architecten.

Per jaar verwerkt Visma Connect:

  • 824.000 jaarrekeningen;
  • 10,4 miljoen SWIFT berichten;
  • 23 miljoen belastingaangiften;
  • 80 miljoen Single Window berichten;
  • 82 miljoen berichtenbox berichten;
  • 120 miljoen logistieke sector berichten;
  • 73 miljoen douane berichten.

 

Neem contact op

Weten wat Visma Connect voor uw organisatie kan doen? Bel 088-1161800 of stuur een e-mail naar vco.info@visma.com Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief