Aan het laden...

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen: een visie op basis van onze kernwaarden

Ons bedrijf is vanaf het eerste begin gedreven door een visie: dé infrastructuurprovider voor de digitale samenleving zijn door veilige, gekwalificeerde gegevensuitwisseling te faciliteren. Onze oprichters beoogden daarmee de efficiëntie voor ondernemers, burgers en de overheid te vergroten. Duurzaamheid is een kernprincipe achter deze ambitie, aangezien digitalisering zorgt voor minder behoefte aan papier binnen informatiestromen.

Het nastreven van maatschappelijke doelstellingen zit dus in ons DNA. In 2016 hebben we stappen gezet om dat te formaliseren door ons te laten certificeren voor de MVO Prestatieladder. Deze certificeerbare Nederlandse norm voor maatschappelijk verantwoord ondernemen maakt onze activiteiten op dit gebied tastbaarder, objectiever en beter verifieerbaar. Met gepaste trots hebben we in 2017 de certificering behaald. Sindsdien voldoen onze MVO-activiteiten aan deze norm.

Onze impactgebieden

Wij richten ons op de volgende gebieden:
1. Het aanbieden van services die een positieve impact hebben op de bredere samenleving.
2. Streven naar diversiteit en inclusiviteit.
3. Het bevorderen van klimaatactie door proactief maatregelen te nemen en ons te houden aan het klimaatakkoord van Parijs.

Onze benadering

Bij Visma Connect heeft het Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen-beleid tastbare effecten. De betrokkenheid van onze belangrijkste stakeholders beschouwen wij als essentieel om echt impact te kunnen hebben. Daarom voeren we regelmatig een materialiteitsanalyse uit. Daarmee kunnen we vaststellen op welke gebieden we meer tijd en actie moeten investeren in verbetering. Ons team is actief betrokken bij de ontwikkeling van ons MVO-beleid. We organiseren jaarlijkse enquêtes om inzicht te krijgen in grote thema’s en onderwerpen, van het bevorderen van tevredenheid en eigenaarschap op het werk tot het verbeteren van de interne duurzaamheid.

Initiatieven

Werknemerstevredenheid en inclusiviteit

Om eigenaarschap te stimuleren en onze waarden te handhaven, nemen we het bevorderen van diversiteit en inclusiviteit als uitgangspunt. Ons team is de hoofdrolspeler als het over MVO gaat. Het is onze ambitie om een bedrijf te zijn dat multicultureel is en representatief voor de wereld waarin we leven. Ook werknemerstevredenheid staat bij ons hoog in het vaandel. Daarom hebben we comités opgericht die zich bezighouden met werknemerstevredenheid, diversiteit en inclusiviteit, zodat we voortgang blijven boeken en op deze vlakken onze verantwoordelijkheid kunnen nemen.

Tweedehands en energiezuinig meubilair

Onze duurzaamheidsactiviteiten beginnen op kantoor, met verantwoordelijke inkoop. Het uitgangspunt is dat we alleen dingen kopen die we nodig hebben. Daarnaast is al het meubilair dat we kopen tweedehands. Wij zijn trots op onze facilitaire afdeling, die heeft bewezen dat het mogelijk is om gebruikt meubilair te kopen dat van topkwaliteit is en er ook nog eens stijlvol uitziet! Daarnaast zijn onze verlichting en computers energiezuinig. We gebruiken uitsluitend apparatuur met de hoogst mogelijk energiecertificering.

Services voor verbeterde duurzaamheidsrapportage

In tegenstelling tot financiële informatie worden gegevens voor duurzaamheidsrapportage vaak niet systematisch opgeslagen en georganiseerd. Ook relatief kleine bedrijven doen er soms weken over om een duurzaamheidsrapport op te stellen. Door het gebrek aan standaardisering en het gebruik van onduidelijke definities is het erg lastig om de voortgang die bedrijven boeken te benchmarken en te kwantificeren. Om die uitdaging het hoofd te bieden heeft Visma Connect ’s werelds eerste modulaire platform gecreëerd voor het op uniforme en gestandaardiseerde wijze voorbereiden, indienen, verwerken en benchmarken van duurzaamheidsrapporten, gebaseerd op het GRI-kader en de Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de VN.

Ondersteuning van lokale gemeenschappen

MVO is onmogelijk in een vacuüm. We vertrouwen erop dat onze partners onze principes ook in de praktijk brengen. Ecoware is een van die partners. Deze stichting, die op fietsafstand van ons kantoor is gevestigd in Zoetermeer, biedt onderwijs en vaardigheidstrainingen aan aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Sinds 2014 doneren wij computers en monitors die wij niet meer gebruiken aan Ecoware om te gebruiken in hun trainingen. Ecoware leert kandidaten om apparatuur te repareren en begeleidt hen bij het ontwikkelen van technische vaardigheden. Als de computers zijn gerepareerd worden deze gedoneerd of voor een zeer laag bedrag verkocht aan families in nood. De kandidaten van Ecoware gebruiken onze computers ook om te solliciteren. Als een computer niet kan worden gerepareerd, zorgen wij ervoor dat deze correct wordt gerecycled.

Meer weten?

Weten wat Visma Connect voor uw organisatie kan doen? Stuur ons een mail naar marjolein.kok@visma.com of gebruik de knop hieronder:

New call-to-action