Aan het laden...

Overdracht iSHARE naar Visma Connect en UC Group een feit

Delft, 30 september 2019 – Vandaag hebben Coen Egberink van Visma Connect, Joost Koolen van UC Group en Jan Bert Schutrops namens de Topsector Logistiek hun handtekening gezet onder de overeenkomsten van respectievelijk Beheer en Adoptie van iSHARE. Hiermee is de overdracht van Beheer en Adoptie van iSHARE aan deze partijen per 1 oktober een feit.

Met deze overdracht komt een definitief einde aan de projectfase, waarin iSHARE onder regie van INNOPAY werd ontwikkeld door een 20-tal logistieke partijen, en vervolgens getest en gereed gemaakt voor gebruik. Het afsprakenstelsel dat de toegang tot data veilig regelt, maakt het voor logistieke partijen makkelijker en aantrekkelijker om hun data uit te wisselen en daarmee hun logistieke ketens efficiënter te maken.

Joost Koolen, Jan Bert Schutrops & Coen Egberink

Jan Bert Schutrops, president Vopak Europa & Afrika en namens Topsector Logistiek opdrachtgever van iSHARE, is blij met de nieuwe fase waarin iSHARE nu is beland: ‘INNOPAY heeft het in de afgelopen jaren voor elkaar gekregen om samen met logistieke partijen een goed werkend afsprakenstelsel te ontwikkelen, waarvan de gehele logistieke sector profiteert. Met de overdracht van het beheer aan Visma komt iSHARE in handen van een partij die zeer ervaren is in het beheren van afsprakenstelsels. Ook is Visma Connect neutraal en onafhankelijk, een belangrijke voorwaarde om deze rol te vervullen.’

‘De adoptie van iSHARE komt met UC Group in handen van een partij die door haar jarenlange logistieke ervaring goed weet wat de sector nodig heeft om processen te optimaliseren en welke rol iSHARE daarin kan spelen. Het feit dat ze de adoptie in nauwe samenwerking met Portbase, Cargonaut en ECS International doen, versterkt hun executiekracht en hun technische basis’, aldus Schutrops.

Coen Egberink, managing director bij Visma Connect, licht toe waarom zij direct enthousiast waren om het beheer van iSHARE te gaan oppakken: ‘Afsprakenstelsels, ketensamenwerking, digitale identiteiten en machtigingen horen bij onze core business. In iSHARE komt dit heel mooi en maatschappelijk relevant samen in een voor Nederland erg belangrijke sector.’

De UC Group heeft vanaf het begin de waarde van iSHARE ingezien en meegewerkt aan de ontwikkeling van iSHARE. ‘Wij geloven in de winst van ketensamenwerking en willen onze klanten helpen om daarmee hun diensten en processen te optimaliseren. Data delen is daarbij onmisbaar en wij zien iSHARE als een belangrijk instrument om dit op een slimme en veilige manier te doen’ vertelt Joost Koolen, partner bij UC Group, desgevraagd.

iSHARE

In 2017 maakten tientallen logistieke organisaties op initiatief van de Topsector Logistiek en onder regie van consultancybureau INNOPAY gezamenlijk afspraken omtrent data delen. Het doel: simpel, veilig en gecontroleerd data met elkaar delen. Ook met organisaties die zich verderop in de keten bevinden en die veelal onbekenden van elkaar zijn.

Sinds 2018 is het afsprakenselsel iSHARE beschikbaar voor de gehele logistieke sector: voor grote en kleine ondernemingen, publieke en private organisaties en vragers en aanbieders van data en hun leveranciers. Inmiddels werken meerdere logistieke organisaties en IT-bedrijven aan de implementatie van de technische specificaties van iSHARE in hun software. Zodra zij de technische implementatie hebben afgerond en de toetredingsprocedure succesvol hebben afgerond, worden zij als iSHARE Deelnemer toegelaten tot iSHARE. iSHARE is een netwerk van logistieke partijen die werken volgens de iSHARE afpraken en daarmee onderling drempelloos data kunnen delen.

Topsector Logistiek

De Topsector Logistiek is een van de negen topsectoren waarin Nederland uitblinkt en mondiaal toonaangevend is. Binnen deze sector werken overheid, bedrijfsleven en kennisinstellingen samen aan een sterke internationale concurrentiepositie van Nederland, een uitstekend innovatie- en vestigingsklimaat voor het logistieke en verladende bedrijfsleven en een passende bijdrage aan een leefbare samenleving.

UC Group

UC Group is een interim- en consultancybureau dat georganiseerd is in een bijzonder netwerk dat wordt gerund door ondernemers. Stuk voor stuk professionals in diverse supply chain en/of productie-omgevingen. UC Group gelooft dat vakmanschap dat flexibel wordt gecombineerd met ondernemerschap de sleutel is tot succesvolle adviezen en implementaties.

Neem contact op

Neem contact op met Elsbeth Bodde  of Marnix Vermaas  om u te laten informeren over de mogelijkheden van iSHARE en de ervaring van Visma Connect. Bel  088-1161800 of stuur een e-mail.