Aan het laden...

Project Single Window voor maritiem en lucht succesvol afgerond

Na jaren van intensieve voorbereiding, realisatie, implementatie en samenwerking tussen betrokken partijen is het project Single Window voor maritiem en lucht vrachtverkeer (SW) succesvol afgerond. Het project heeft ertoe geleid dat maritieme en luchtvracht meldingen voor grensoverschrijdend vervoer voor Douane, Grensbewaking (Koninklijke Marechaussee en Zeehavenpolitie) en havenautoriteiten elektronisch kunnen worden aangeleverd.

Samenwerking

Rijkswaterstaat heeft zes jaar aan het SW gewerkt, in nauwe samenwerking met de Douane, de Koninklijke Marechaussee, Rijkswaterstaat, Logius en de ministeries van Justitie & Veiligheid, Defensie en Infrastructuur en Waterstaat. Ook is er afgestemd met betrokken maritieme en luchtvracht marktpartijen. EBPI is verantwoordelijk voor het bouwen van het SW platform en het realiseren van de technische verbinding tussen marktpartijen en het Single Window. Ook zorgen we ervoor dat de dagelijkse berichtenstroom tussen schepen en vliegtuigen enerzijds en douane en (lucht-)havenautoriteiten anderzijds veilig, efficiënt en snel verwerkt wordt.

35.000 tot 40.00 berichten

Ongeveer 800 bedrijven maken gebruik van het SW. Op dit moment verwerken we op doordeweekse dagen 35.000 tot 40.000 berichten via het SW. Sinds 1 mei 2018 is het SW volledig operationeel, zowel voor de verplichte meldingen over het vervoermiddel en personen aan boord als voor de ladingmeldingen (zowel maritiem als luchtvracht) voor de Douane.

Geef een reactie