Aan het laden...
image of Logius

Visma Connect met Noorse zusjes naar Logius Hackathon

Logius, de dienst digitale overheid, werkt sinds december 2019 aan een OpenID Connect (OIDC) profiel voor de Nederlandse overheid: NL GOV OIDC.  OpenID Connect is een nieuwe, innovatieve methode om de identiteit van een gebruiker, bijvoorbeeld van een softwareapplicatie of een online dienst vast te stellen. Waarbij het uitgangspunt is dat er zo min mogelijk gebruikersinformatie gedeeld wordt zodat privacy en informatiebeveiliging maximaal gewaarborgd blijven. 

Op 10 en 11 februari organiseert Logius een hackathon om het eerste door experts gevalideerde concept in de praktijk te toetsen. 

Visma Connect (Nederland) en zusterbedrijf Visma Cloud Identity & Access Management uit Noorwegen, doen als  één team mee aan deze hackathon. “We hebben er veel zin in”, aldus Ruud de Jong, solution architect bij Visma Connect. “Het is een fantastische kans om het profiel te toetsen en zo leren we ook de producten van onze Noorse collega’s beter kennen”. 

Visma Cloud Identity & Access Management had al plannen om met Visma Connect IdP de Nederlandse markt op te gaan. De deelname aan deze hackathon versnelt deze plannen. Radu Aron, software developer bij Visma Cloud Identity & Access Management: “Het is mooi om te zien hoe dit samenkomt. We kunnen nu onze aannames over de werking van het Nederlandse OIDC profiel in een vroeg stadium testen."

Veilige en betrouwbare identiteiten vormen de basis voor de digitale samenleving en digitale ecosystemen voor het uitwisselen van informatie. Visma Connect is bij verschillende initiatieven op dit gebied betrokken zoals OpenID Connect. Vorig jaar was het Self-Sovereign Identity concept van Visma Connect al de grote winnaar van Odyssey Momentum.