Aan het laden...

Single Window voor maritiem en lucht succesvol afgerond

Single Window Succesvol afgerond

Na jaren van intensieve voorbereiding, realisatie, implementatie en samenwerking tussen betrokken partijen is het project Single Window voor maritiem en lucht vrachtverkeer (SW) succesvol afgerond. Het project heeft ertoe geleid dat maritieme en luchtvracht meldingen voor grensoverschrijdend vervoer voor Douane, Grensbewaking (Koninklijke Marechaussee en Zeehavenpolitie) en havenautoriteiten elektronisch kunnen worden aangeleverd.

Single Window: zes jaar voorbereiding

De voorbereidingen voor het single window vonden plaats onder leiding van Rijkswaterstaat in samenwerking met diverse ministeries, diensten en agentschappen. Onder meer de Douane, de Koninklijke Marechaussee, Logius en de ministeries van Justitie & Veiligheid, Defensie en Infrastructuur en Waterstaat waren betrokken bij de voorbereidingen. Daarnaast werd er afgestemd met de betrokken maritieme en luchtvracht marktpartijen.

Bouw Single Window door Visma Connect

Visma Connect bouwde het Single Window en verzorgt de technische verbinding tussen en met marktpartijen. Daarnaast is Visma Connect verantwoordelijk voor de veilige, efficiënte en snelle verwerking van de dagelijkse berichtenstroom tussen schepen en vliegtuigen enerzijds en douane en (lucht-)havenautoriteiten anderzijds.

35.000 tot 40.00 berichten

Ongeveer 800 bedrijven maken gebruik van het SW. Op dit moment verwerken we op doordeweekse dagen 35.000 tot 40.000 berichten via het SW. Sinds 1 mei 2018 is het SW volledig operationeel, zowel voor de verplichte meldingen over het vervoermiddel en personen aan boord als voor de ladingmeldingen (zowel maritiem als luchtvracht) voor de Douane.

Neem contact op

Neem contact op met Elsbeth Bodde  of Marnix Vermaas  om u te laten informeren over de mogelijkheden van iSHARE en de ervaring van Visma Connect. Bel  088-1161800 of stuur een e-mail.