Aan het laden...
afbeelding van het SSI artikel van Tim Janssen dat gepubliceerd is in IB Magazine

Visma Connect’s Tim Janssen publiceert artikel over SSI in het Informatiebeveiliging Magazine

In het artikel, “Met een SSI behoudt de gebruiker regie over zijn eigen data” beschrijft blockchain thought leader Tim Janssen van Visma Connect hoe recente ontwikkelingen, zoals PSD2 maar ook de steeds groter wordende datahonger van bedrijven het wantrouwen van internetgebruikers en de roep om data-souvereiniteit doen toenemen.

Volgens Tim is een belangrijke voorwaarde voor data-soevereiniteit, een betrouwbare en veilige digitale identiteit. Waarbij de Self Sovereign Identity (SSI) de grootste kanshebber is. Met een SSI behoudt de gebruiker regie over zijn eigen data en bepaalt hij of zij hoe en met wie deze gedeeld worden. Daarbij ziet Tim een belangrijke rol voor blockchain weggelegd. In SSI wordt blockchain vooral gebruikt voor decentralized identifiers (DID’s). DID’s zijn het beste te vergelijken met URL’s, die in dit geval, naar personen verwijzen.

 Over het Platform voor InformatieBeveiliging

PvIB (Platform voor InformatieBeveiliging) is het kenniscentrum op het gebied van informatiebeveiliging in Nederland, en wil herkend worden als het platform waar informatie, kennis en ervaring over informatiebeveiliging wordt verzameld, verbeterd, verrijkt en wordt uitgedragen. PvIB verenigt alle betrokkenen en geïnteresseerden in het vakgebied Informatiebeveiliging. Informatiebeveiliging is een multidisciplinair vakgebied en daarom zijn meerdere beroepsgroepen binnen het PvIB actief: informatiearchitecten, juristen, informatie- en security managers, (informatie)beveiligingsfunctionarissen, ICT-auditors en privacy deskundigen.

Verder lezen?

Het volledige artikel van Tim Janssen is te lezen in IB Magazine 2020 #4. Meer informatie op de website van het PViB.

Vragen?

Neem contact op met Tim Janssen

Neem contact op

Neem contact op met Ralph Verhelst of Marcel Raap om u te laten informeren over de mogelijkheden van blockchain en de ervaring van Visma Connect. Gebruik de knop hieronder of bel.

New call-to-action
 
088-1161800