Aan het laden...

Van student tot bevlogen werknemer – mijn verhaal bij EBPI

Als laatstejaars Informatica student wist ik nog niet waar ik naartoe wilde of wat ik precies wilde doen binnen de wereld van software engineering. Mijn focus lag enkel bij het behalen van een bachelor, zonder nog te weten waarvoor ik het precies nodig had. Om toch nog een beetje voorbereid te zijn, hield ik mijn LinkedIn-account bij met de vaardigheden die ik mezelf aanleerde gedurende mijn studie. Dit kwam goed van pas, want zoeken naar een afstudeerplek was niet meer nodig: ik werd uitgenodigd voor een gesprek bij EBPI. Een bedrijf waar ik nog nooit van gehoord had, gespecialiseerd in "ketenautomatisering", waar ik tevens nog nooit van gehoord had… maar het klonk belangrijk en moeilijk. Na deze 'diepgaande analyse', ging ik akkoord.

Uit het gesprek bleek dat EBPI inderdaad een set zeer cruciale systemen onder haar hoede had, in opdracht van zowel de overheid als het bedrijfsleven. Al snel begon ik aan de afstudeeropdracht. Wat mij vooral opviel in deze periode, was de tijd die mensen voor je vrijmaakten. Letterlijk iedereen binnen het bedrijf die ik nodig had voor de opdracht was meer dan bereid om hun steentje bij te dragen. De feedback was behulpzaam en er was veel kennis aanwezig bij collega's. Naast goede begeleiding, een prettige werksfeer en vrijheid binnen de opdracht, was mijn studentenhartje berooft door de geweldige lunch. Hoewel ze een beetje te oud voor me zijn, durf ik te zeggen dat we de leukste lunchdames hebben van ieder IT-bedrijf. Oh ja, en ik slaagde. Dat was ook leuk.

Na het afstuderen kreeg ik een baan aangeboden bij EBPI. In het begin was ik bang dat er op mij neer gekeken zou worden als pas afgestudeerde HBO-er die net komt kijken als junior software developer. Niets was minder waar: De feedback die ik krijg is erg leerzaam, en er is ook nog ruimte voor een eigen stijl. Na het volgen van een interne cursus heb ik het Oracle Certified Associate (OCA) 8 examen gehaald wat mijn skills in het ontwikkelen met Java heeft verbeterd. Daarnaast heb ik gefungeerd als Scrummaster in een tijdelijk team, een bijrol waar ik nu tevens voor gecertificeerd ben. Samen met mijn team ben ik verantwoordelijk voor een stuk software waar iedereen in heel Nederland mee te maken krijgt. Dat is toch gaaf!?

Al met al merk ik dat er hier kansen genoeg zijn, gecombineerd met een erg leuke werksfeer. Naast het dagelijkse werk behoren leuke activiteiten zoals borrels en snacks. Tevens zijn collega's ook erg actief in het organiseren van activiteiten. Met deze mensen ben ik ook na werktijd nog in voor een feestje. Terugblikkend op het laatste bedrijfsuitje, kan ik zeggen dat ik me ook niet hoef in te houden om nog een glaasje te nemen. De grappen waren nog nét iets grover dan tijdens de lunch.

Mijn gevoel zegt me dat ik me hier voorlopig nog kan blijven ontwikkelen in mijn vakgebied. Dat zal ik ook zeker blijven doen. Misschien kan ik binnenkort zelfs de nieuwe rekruten opleiden voor OCA 8. Dus, als je een leuke uitdaging zoekt in een gezellige ploeg, zou ik zeker niet verder zoeken.

Kevin Kerkhoven, junior software ontwikkelaar