Aan het laden...

De veilige digitale handtekeningen van Visma Addo nu ook in Nederland

Visma Addo handtekeningen zijn eIDAS compliant

Visma Connect, de specialist in gekwalificeerde en veilige informatie-uitwisseling, lanceert  Visma Addo in Nederland. Visma Addo is de meest vooraanstaande aanbieder van veilige digitale handtekeningen in Scandinavië en de meest geaccepteerde digitale handtekening van Denemarken. Vanaf vandaag is deze oplossing ook in Nederland verkrijgbaar.

Veilig digitaal zaken doen

Onze levens worden steeds digitaler: zakelijk en privé. Toch brengt het ondertekenen van overeenkomsten nog altijd veel rompslomp en papier met zich mee. Hoe zorg je er voor dat een overeenkomst die met een digitale handtekening is ondertekend net zo rechtsgeldig is als één op ouderwets papier?

Verschillende typen elektronische handtekeningen verschillen per land of regio van juridische status. In de Europese Unie is de eIDAS-verordening ingevoerd ​​om een ​​consistent wettelijk kader voor elektronische handtekeningen te creëren. Volgens Artikel 25 van de eIDAS-verordening zijn digitaal gesloten overeenkomsten gelijkwaardig aan andere typen overeenkomsten. Met andere woorden, een onderneming of instelling mag overeenkomsten niet weigeren of  uitsluiten op grond van het feit dat ze digitaal zijn ondertekend. De verordening specificeert ook dat Gekwalificeerde Elektronische Handtekeningen dezelfde rechtsgevolgen hebben als met de hand gezette en dat deze in alle EU-lidstaten als rechtsgeldig worden erkend.

Daarom is het belangrijker dan ooit om een ​​oplossing voor elektronische handtekeningen te hebben.

Snel en gemakkelijk

De digitale handtekeningen van Visma Addo zijn ideaal voor banken, verzekeraars en andere financiële instellingen, maar ook voor bedrijven, overheids- en zorginstellingen. De service is ontworpen om organisaties te helpen  overeenkomsten rechtsgeldig te ondertekenen. Maar ook om (interne en externe) goedkeurings workflows te automatiseren.

Soorten handtekeningen

Visma Addo biedt handtekeningen die voldoen aan de eIDAS-verordening.  Visma Addo biedt aan beide partijen extra zekerheid door een audit trail van de hele transactie te genereren en beschermt het document ook tegen wijzigingen achteraf. Naast het ondertekenen van een document, biedt Visma Addo een gekwalificeerde elektronische sealing oplossing met PAdES-B-LTA: een standaard voor PDF-ondertekende documenten met lange-termijn archiverings tijdstempels.

Geavanceerde elektronische handtekeningen worden gegenereerd met behulp van cryptografische methoden en omvatten een identiteitsverificatie check met behulp van aanvullende services zoals eHerkenning, iDIN of geavanceerde 2-factor-authenticatie. Use cases zijn onder meer arbeidscontracten, simkaart-contracten, (voorlopige) koopovereenkomsten van een woning, contracten tussen bedrijven, het afsluiten van verzekeringen maar ook schuld- en vermogensoverdrachten.

Hoe werkt het?

Upload  je bestand of document naar Visma Addo en selecteer de ondertekeningsmethode die het beste past. Kies bijvoorbeeld uit: touchscreen, sms-codes of geavanceerde 2-factor authenticatie. Andere methodes zoals bijvoorbeeld iDIN, eHerkenning en Qualified Electronic Signatures volgen snel. De ondertekeningsmethode bepaalt het handtekening-type en het vertrouwensniveau. Stuur vervolgens het document met één druk op de knop naar de ondertekenaar. Geef ook aan of en hoe vaak je herinneringen wil sturen en hoe lang de uitnodiging om te tekenen geldig blijft.  De ontvanger krijgt een melding per e-mail of sms. Zodra de ontvanger ondertekend heeft, ontvang je het ondertekende document terug met een transactielogboek. Volg de voortgang ook in de voordelige Visma Addo beheertool. Het gebruik van Visma Addo is pay-per-use, je zit niet aan een abonnement vast en de eerste 10 credits krijg je van ons cadeau.

Op zoek naar een veilige en gebruiksvriendelijke oplossing voor digitale handtekeningen en administratieve workflows? Klaar om de administratieve lasten te verlagen? Ga naar vismaaddo.nl. Begin vandaag nog!

Neem contact op

Ga met ons in zee en maak deel uit van een nieuw tijdperk in gegevensuitwisseling. Gebruik de knop hieronder of bel en vraag naar Elsbeth Bodde.

New call-to-action
 
088-1161800