Aan het laden...

UC Group en Visma Connect brengen iSHARE verder

De Topsector Logistiek heeft het beheer van het afsprakenstelsel iSHARE via de aanbesteding ‘iSHARE Adoptie en Beheer’ tot eind 2020 aan Visma Connect gegund. De adoptievan iSHARE is voor dezelfde periode aan de UC Group gegund. UC Group zal hiervoor samenwerken met Portbase, Cargonaut en ECS International.

Visma Connect is sinds 2006 actief in de logistieke sector en ontwierp en bouwde onder meer het Maritime Single Window, dat zorgt voor efficiënte en veilige afhandeling van alle lucht- en zeevracht formaliteiten in Nederland. Ook is Visma dé specialist in Nederland op het gebied van afsprakenstelsels.

Ook de adoptie van iSHARE komt de komende jaren in vertrouwde handen. UC Group, Portbase en Cargonaut stonden aan de wieg van iSHARE en werkten mee aan de ontwikkeling van het afsprakenstelsel.ECS International en UC Group committeerden zich al vroegtijdig als iSHARE Partner. Een mooie combinatie van logistieke kernspelers en gedegen kennis van ICT en implementaties.

De voormalige opdrachtnemer INNOPAY, die iSHARE in opdracht van Topsector Logistiek hielp ontwikkelen, zal de taken de komende maanden overdragen aan deze partijen. De bestaande governance met Stichting iSHARE borgt dat er een directe lijn naar de Topsector Logistiek blijft bestaan en de aan iSHARE gecommitteerde partijen uit de logistieke sector blijven bepalen hoe het afsprakenstelsel zich verder ontwikkelt.

Achtergrondinformatie
In 2017 maakten tientallen logistieke organisaties op initiatief van de Topsector Logistiek en onder regie van consultancybureau INNOPAY gezamenlijk afspraken omtrent data delen. Het doel: simpel, veilig en gecontroleerd data met elkaar delen. Ook met organisatiesdie zich verderop in de keten bevinden en die veelal onbekenden van elkaar zijn.

Sinds 2018 is het afsprakenselsel iSHARE beschikbaar voor de gehele logistieke sector: voor grote en kleine ondernemingen, publieke en private organisaties en vragers en aanbieders van data en hun leveranciers. Inmiddels werken meerdere logistieke organisaties en IT-bedrijven aan de implementatie van de technische specificaties van iSHARE in hun software. Zodra zij de technische implementatie hebben afgerond en de toetredingsproceduresuccesvol hebben afgerond, worden zij als iSHARE Deelnemer toegelaten tot iSHARE. iSHARE is een netwerk van logistieke partijen die werken volgens de iSHARE afpraken en daarmee onderling drempelloos data kunnen delen.

Neem contact op

Neem contact op met Marnix Harbers of Elsbeth Bodde om u te laten informeren over de mogelijkheden van SBR en de ervaring van Visma Connect. Bel  088-1161800 of stuur een e-mail.