Aan het laden...
Visma Group EBPI

Visma Group wil Nederlandse cloud software dienstverlener EBPI overnemen

Visma Group, een toonaangevende leverancier van bedrijfskritische software voor het mkb en de (semi)publieke sector in Scandinavië, de Baltische staten en de Benelux, heeft overeenstemming bereikt over de overname van de Nederlandse cloud software dienstverlener EBPI, een belangrijke aanbieder van Software as a Service (SaaS) voor overheidsorganisaties in Nederland. De overeenkomst is voor advies voorgelegd aan de ondernemingsraad van EBPI. De overname zal worden gemeld bij de Autoriteit Consument en Markt (ACM).

De voorgenomen transactie met EBPI volgt op eerdere overnames die Visma in Nederland heeft gedaan dit jaar, waaronder Raet, Proactive, Idella en Pink Web en past in de strategie de activiteiten in deze strategisch belangrijke regio uit te breiden en de en marktpositie van Visma in Noord-Europa te versterken. Visma zal in 2019 blijven zoeken naar mogelijkheden om de  aanwezigheid en het productaanbod in Nederland te vergroten.

EBPI vult de portefeuille van Visma aan en verbreedt de domeinen waarop Visma  al in Nederland actief is. Tegelijkertijd kan EBPI profiteren van een sterke partner voor de verdere ontwikkeling van de  positie  in Nederland, en om haar diensten internationaal aan te bieden via het netwerk van de Visma groep.

Carsten Boje Møller, divisie directeur van Visma Custom Solutions: “Nederland is een belangrijke markt voor Visma. Alleen al dit jaar hebben we vier Nederlandse bedrijven overgenomen, elk met een sterke positie in hun markt, en met verdere mogelijkheden voor aanzienlijke groei en innovatie. EBPI is daarop geen uitzondering. Het bedrijf heeft een sterke positie in publieke en financiële diensten en sluit aan op ons portfolio op het gebied van SaaS diensten. EBPI faciliteert bedrijfskritische  gegevensuitwisseling tussen overheid, bedrijven en burgers die essentieel zijn voor de Nederlandse samenleving. Wij zien voordelen voor beide bedrijven om elkaars kennis, kracht en internationale netwerken te delen.”

Coen Egberink, algemeen directeur van EBPI: “Wij zijn blij om deel van de Visma groep te worden. We delen dezelfde visie op technologische ontwikkeling in onze markten en wij zien veel kansen om onze diensten uit te breiden aan Nederlandse en internationale klanten, via het netwerk van Visma. Wij geloven dat deze voordelen ons zullen helpen om onze positie als sterke strategische partners voor onze klanten verder te versterken.”

Er worden geen financiële details over de transactie bekendgemaakt.

Over EBPI

EBPI (European BusinessProcess Institute) is een dynamische, snel groeiende cloud software provider  met een team van circa 250 medewerkers. EBPI is een specialist in Nederland op het gebied van gekwalificeerd berichtenverkeer. EBPI maakt de digitale informatie-uitwisseling tussen overheid, bedrijven en personen veiliger, effectiever en efficiënter. Op die manier draagt EBPI bij aan het digitaliseren van de samenleving en het zo betaalbaar houden van voorzieningen. De dienstverlening van EBPI zorgt voor veilige, snelle en betrouwbare berichtafhandeling in logistieke, administratieve en financiële stromen voor bedrijfsleven, overheid en andere publieke organisaties.

Over Visma

Visma biedt software en diensten om bedrijfskritische  processen in de private en publieke sector te vereenvoudigen en te digitaliseren. De Visma groep is actief in de gehele Scandinavische regio, de Benelux en Midden- en Oost-Europa. Met meer dan 8.500 medewerkers, meer dan 850.000 klanten en een netto omzet van €1.288 miljoen is Visma een van Europa’s toonaangevende softwarebedrijven. Kijk op https://www.visma.com.

Visma tekende onlangs een overeenkomst om titelsponsor van Nederlandse pro wielrennen en schaatsen Team Oranje te worden. Vanaf 1 januari 2019 zal zowel de wielerploeg als het schaatsteam uitkomen onder de naam Team Jumbo-Visma.

 

 

 

 

Neem contact op

Weten wat Visma Connect voor uw organisatie kan doen? Bel 088-1161800 of stuur een e-mail naar vco.info@visma.com Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief